13.03.2024 г., 11:36 ч.

Пролетно 

  Поезия » Пейзажна
120 0 2


Шушулките на облаците пукат-
изсипва се на едри капки дъжд
надеждата ,че пролетта е тук
и няма да си тръгне изведнъж .

 

Гугутките по стълбовете гукат
постигнали небесен резонанс
нестройно им приглася и капчука
изпаднал сякаш в мелодичен транс .

 

Дори когато слънцето огрее
и дълъг гръм във ехото заглъхне
капчука още дълго ще си пее
дордето гърлото му не пресъхне

 

© Димитър Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??