Утро обещава
слънчице да има -
в горската дъбрава,
в моята градина.
Цветенца избили
под пръстта главица;
с песен ни дарили
птички гласовити.
Горе, на предела,
стройната елица
пролет е довела
с тънката мъглица,
дето като свещ е
боднала гората! -
радостно и светло
днес е на душата.
Само теб те няма,
мила дъщеричке
в Англия слетяла -
малка пойна птичка.
Снимки ще ти пратим
днес от тържеството.
Мама, кака, тати
мислят ти доброто.
Спомняме си всички
тука как си пяла,
чела пъстри книжки
и салтà въртяла.
В двора, на тревата
(днес е тъй зелена)
ще поседнем в двата
шезлонга платнени.
Ще му пийнем малко
и салата хапнем.
Заслужава татко
да отсипем капка.
Вечерта ще легна,
мотана в главата,
с болката нетленна
в оназ светла дата.
© Елена Все права защищены