1 мая 2015 г., 09:29

Пролетно настроение 

  Поэзия » Любовная
634 0 3

Едва дошла, едва дошла я гоним,

отърсени от зимния уют,

понесли още голи клони

из вече колеблив вечерен студ.

 

Да, зимата я преживяхме двама,

затиснати от влюбения сняг.

Повярвали във пролетна измама,

захвърлихме завивката на Март.

 

Във пролетната топла синева

ще се стопят дебелите комини

и вече силна и сама

във своя свят ще си замина.

 

Но знам - ще ми дотегне пролетта

и няма с теб да се забравим.

Тъй както знам, че има още сняг

на този свят

за изваляване.

 

30.04.2015

Русе

© Елица Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за положителните отзиви!
  • Интересно и талантливо сътворена творба!
    Докосна ме и ми допадна.
    Поздрав и дерзай! Лека вечер!
  • Красива, пъстра и мъдра поезия твориш, bagra!
    Много ми хареса и настоящата творба! Поздрави!
Предложения
: ??:??