22 июл. 2012 г., 12:45

Пролетта дойде 

  Поэзия » Гражданская
536 0 0

ПРОЛЕТТА ДОЙДЕ

 

 

Една сива птица

с черна огърлица

кацна на улука,

радостно загука.

 

Чуйте, чуйте всички,

хора и пчелички,

гука, гука, гука -

пролетта е тука.

 

Грабвайте мотички,

правете лехички,

посадете зелки,

зелки – рунтавелки,

салатки зелени,

репички червени.

 

Докато е влажно,

туй е много важно.

Морковите чудни

никнат малко трудно,

сеят се по-рано

на място отбрано.

 

Гука, гука, гука -

богата сполука!

 

 

 

 

Пенко Пенев

с. Бъзън, Русенско

 

март 2012г.

 

 

 

 

© Пенко Пенев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??