13 апр. 2013 г., 16:00  

Пролетта е живот 

  Поэзия » Пейзажная
433 0 0

          Пролетта е живот

 

Дървета, капчици роса,

лозичката преплита клони,

натежала нейната реса,

ветрецът тихичко я рони.

 

Слънцето проблясва със лъчи,

птички хвъркат в небесата.

Затварям непринудено очи

да погълна свободата.

 

Усещам нейната топла милувка

и аромата ù красив,

да получа от съдбата си целувка

и оцветя живота сив.

 

Пролетта с живот е пълна,

тя събужда сетивата,

живота с жар да си прегърна

волно тичайки в полята.

 

Цветя уханни, диви

на венец в коси да вплитам

с билки в тях горчиви

и по пътя да посипвам.

 

Път от здраве и цветя,

по него боса да вървя,

разстлан по моята съдба,

стигащ чак до вечността.

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??