27 мар. 2013 г., 08:13  

Променя ли ни любовта? 

  Поэзия » Другая
827 0 17

 (Вариант на италиански сонет)

Ти мислеше, че щом те е избрал,
ще те обича предано и вярно.
Видя се окрилена, полетя,
 на рамото му доверчиво кацна.

Сега си наранена. Болка, страх
донесе първата му изневяра.
 Умря най-хубавата ти мечта.
(Защо така Съдбата те наказа?)

Изглежда любовта не ни променя:
влюбчивият  най-бързо те предава,
наивният попада лесно в плен,

ревнивият на клюки се поддава
и сам като изгаря от съмнения,
живота ти в скандали задушава.
 

 

 

© Елица Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??