Зад прозореца ми, хора и пътища
до които достигам "случайно",
познати от минало и от бъдеще
за уроците и в ретроградното!
Разплитам кълбото на времето
от нишките на битието,
и скачам на живота в дълбокото
през чувствата си и сърцето!
Да намеря посока с летежа си
и пусна товара от корена,
да мина по стеблото с копнежа си
и клони цъфтящи в неделя!
Разтварям се във светлина
на вълшебното огледало,
само слънчевото в прозореца
да грее и изпълва ме - цяла!
Случва се - забравям предмети
и губя зад прозореца връзките -
ненужните роли в сюжетите...
Промяна събира светли и дръзките!
© Елеонора Крушева Все права защищены