9.03.2022 г., 22:03 ч.

Промяна 

  Поезия » Пейзажна
176 0 0

Промяна
 

Зад прозореца ми, хора и пътища
до които достигам "случайно",
познати от минало и от бъдеще
за уроците и в ретроградното!

 

Разплитам кълбото на времето
от нишките на битието,
и скачам на живота в дълбокото
през чувствата си и сърцето!

 

Да намеря посока с летежа си
и пусна товара от корена,
да мина по стеблото с копнежа си
и клони цъфтящи в неделя!

 

Разтварям се във светлина 
на вълшебното огледало, 
само слънчевото в прозореца
да грее и изпълва ме - цяла!

 

Случва се - забравям предмети
и губя зад прозореца връзките - 
ненужните роли в сюжетите... 
Промяна събира светли и дръзките!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??