Пророчица
Отхвърлила божествената любов,
дарена с дарба злочеста, но велика,
чужда сред своите си, а обич търси,
обречена да казва истини жестоки
и никой да не й вярва за това.
Живеейки в собствен свят,
хората нямат уши, за това,
което не искат да чуят наистина.
Дали е дарба това, което имаш
или може би проклятие жестоко?
Дори след стотици хиляди години,
името ти остава живо в паметта.
Едната, пророчица, прозряла истината,
истина жестока и унищожителна.
Ти си глас, нежен и прекрасен,
глас копнееш за някой да го чуя.
Мила дума... малко вяра...
Само за това копнее душата ти,
но и знае, че никога няма да получи.
Касандра – име силно, но и тъжно,
белег за съдба злочеста и участ жестока.
Забравена от хората си, светът те помни,
една пророчица, зряща сред слепци.
© Диляна Неделчева Все права защищены
Поздрав.