14 мар. 2021 г., 07:56

Прошката 

  Поэзия
260 1 6

В прошките са раните

и болките, притихнали до изнемога.
На тях се учат само мъдрите,
отворили сърцата си към Бога.
Защото само Той 
най-истински прощава
и в ръцете Си с любов 
греховете ни събира. 
Да простиш - да се пречистиш означава, 
но не всеки прошката намира. 
В прошките са ни сълзите, 
отмили най-черните ни мисли. 
Прошката е вярата в душите, 
че могат да останат чисти. 

 


 

© Галина Кръстева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??