Залитнах и паднах. Протегнах ръка.
Не виждах до мене приятел.
Стоях във калта и чувах смеха
на ума ми - безверен предател.
Сърцето ми в плаха надежда се скри,
опита с ума да поспори,
но сковано бе здраво във примка желязна
на доводи и на закони.
Окаяна, смачкана, жалка и гнусна,
във нищото търсех пътека.
Ума и сърцето да помиря аз се молех.
Как да немеря утеха?
Лутах се в тъмното, взирах се в мрака...
Вятър край мене премина.
На бял кон при мен бе тристигнала Вярата
и с лъч светлина ме прегърна!
Надигнах се бавно и с плаха решителност
гневът във ума ми притихна.
Сърцето във ритъм - любов заигра
и в танц с мисълта ми политна...
А аз се изправям! Горда, пречистена
смело по Пътя поемам!
Днес проумях една простичка истина:
Повярвах!
Простих си!
Обичам!
© Красимира Желева Все права защищены