25 июн. 2009 г., 20:32

Проститутката 

  Поэзия
537 0 2

ПРОСТИТУТКАТА

 

По тялото ти има много белези.

Бури. Измокрени салфетки.

Деца, които търсят майка си през нощта.

Съпруг, посредник на похотта.

Сърце, прежалило се за хляба

на своята челяд,

смазано в джунглата

на големите лъвове,

петно оставили завинаги

в залутаната розова пъпка,

от глад замаяна, от съдбата,

на тротоара по неволя проснато

от живота подивял,

в зазидани  мечти,

самотни пари печели

и се блъска в илюзии

 за спокоен сън и голяма къща

и двор с щастливи деца.

© ДИМА Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??