ПРОСТИТУТКАТА
По тялото ти има много белези.
Бури. Измокрени салфетки.
Деца, които търсят майка си през нощта.
Съпруг, посредник на похотта.
Сърце, прежалило се за хляба
на своята челяд,
смазано в джунглата
на големите лъвове,
петно оставили завинаги
в залутаната розова пъпка,
от глад замаяна, от съдбата,
на тротоара по неволя проснато
от живота подивял,
в зазидани мечти,
самотни пари печели
и се блъска в илюзии
за спокоен сън и голяма къща
и двор с щастливи деца.
© ДИМА Всички права запазени