14 нояб. 2009 г., 23:49

Просто любов 

  Поэзия » Любовная
735 0 3

О, безумно глупава Любов,

тъй сладка си в мечтите Ти.

О, безумно глупава Любов,

как Ти позволих сърцето да плениш?

В сините очи погледна ли,

нещо сладко в тях съзирам.

"Любов е!" - казват. "Вярваш ли?",

а аз мълча и пак се взирам.

Като в две дълбоки сини езера

сърцето и душата ми се губят,

но пак не мога аз да разбера

какво изпитват пеперудите като се влюбят.

...

В деня, в който чух тези думи,

сърцето потръпна в екстаз,

и без да разтягам локуми,

"Обичам те!" отвърнах и аз.

Целуна ме страстно и нежно,

погледна пак с тези очи.

Отметнах коса аз небрежно,

попитах "Дали ми личи?".    

Той каза "В очите ти блясъка виждам

и зная аз само едно,                

ти казваш, че ме ненавиждаш,

но знай, че това е любов".   

 

© Яни Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??