21 июл. 2015 г., 14:39

Просякиня 

  Поэзия » Гражданская
270 0 1

На улицата девойка бездомна

натъжава съвестта ни болна.

Знам, че ще заплача

щом каже:"За тях нищо не знача."

 

Щото за тях парата е смисъл,

щото мислят, че всичко да купят могат.

А в девойката прокрадва се тъжната мисъл:
"Толкоз съм бедна, че не може да ми помогне и Бога."

 

И тя - безработна, гладна -

на тях е робиня.

И плътта им за секс жадна

ще погази честта на таз просякиня. 

© Георги Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Хареса ми. Дори се сетих за също тъй тъжния текст на Phil Collins Another day in paradise.
Предложения
: ??:??