И само миг, един-единствен миг,
след него нищо не е вече същото,
светът застива във отчаян вик,
сърцето от безсилие се пръска…
Отчаяно във спомен-упование,
опитва се да се спаси душата…
И с нищо несравнимото страдание
те приковава на земята!
Човекът бил дошъл за изкупление,
човекът имал някакви задачи -
да срещне в мъка своето спасение,
пък после чист към слънцето да крачи…
© Екатерина Спасова Все права защищены