6 июл. 2014 г., 09:27  

Прояснени небосклони 

  Поэзия » Философская
328 0 0

Прояснени небосклони

Пърхат пъстроцветни пеперуди
през симфонии на птици и жита.
Замечтан безкраят се пробуди
из пределите на сънните недра.

Сред небето раснат теменужки
очертали химни и покоят вред.
Във гърдите стихнали вихрушки
зоват пространствата безчет.

Мисълта към вечността отеква.
Надежди дишат. И кръвта кипи.
Под слънцето на всеки му олеква
намерил "път" без ями и межди.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??