6.07.2014 г., 9:27 ч.  

Прояснени небосклони 

  Поезия » Философска
325 0 0

Прояснени небосклони

Пърхат пъстроцветни пеперуди
през симфонии на птици и жита.
Замечтан безкраят се пробуди
из пределите на сънните недра.

Сред небето раснат теменужки
очертали химни и покоят вред.
Във гърдите стихнали вихрушки
зоват пространствата безчет.

Мисълта към вечността отеква.
Надежди дишат. И кръвта кипи.
Под слънцето на всеки му олеква
намерил "път" без ями и межди.

 

Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??