19 янв. 2007 г., 16:04

Прозина се света и ме изплю 

  Поэзия
512 0 3

Прозина се света и ме изплю

Подритна ме

И ме попита как съм

Подхвърли ми измачканите дрехи

С които миналото бе облечено

И ме отпрати

 

Това там беше война

И всички загинаха

Още докато се раждаха

Опадаха им косите

Докато гледаха как умират приятелите им

 

Участваха във филм

Не бяха герои

Но бяха черно-бели

Убиха ги слабия грип

И дебели продуценти

 

Света се прозина

Защото беше мързелив

Счупил беше палитрите си

Беше взел молив

 

Света се подигра

И прати на кино

Всички нас

Да се забавляваме

Да пием

Докато ни обезцветяваха

 

18.01.2007

 

© Десислав Илиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??