4 июн. 2021 г., 22:47

Пумпал 

  Поэзия
406 0 0

 

 

Защо очите ни са кръгли?

Дали защото кръгъл е светът

и си пърлим крилата пеперудени

на живота в огнения кръг ...

Всичко неизменно се повтаря -

раждане, повяхване и смърт,

за прозорче очите ни остават

да прозрем въртопа околовръст.

Цялата Вселена се върти,

и Слънцето, и Земята с нас,

и замайват се нашите души

от любови и раздели до несвяст.

Неизбежно всичко е въртежно,

мислим, че все вървим напред,

а всъщност окръжност следваме,

извървяна от векове ...

Пумпалът вечно се върти,

дали на зле или добре

все едно, но зная - с него ние

се въртим, за да се усещаме ...

 

 

 

 

 

© Валентин Василев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??