4 сент. 2011 г., 13:18

Пурпурен дъжд 

  Поэзия » Любовная
580 0 3

Вдъхновено от Prince Purple rain    http://tekstove.info/browse.php?id=20117


Пурпурен дъжд бавно се стича

по миглите на дърветата.

Слънчеви кръгове 

падат в очите ти.

Тези кръгове слагаш на пръста ми

като венчален пръстен.

Пурпурен дъжд тихичко свири

по струните на тръстиките.

Елмазени капки

капят в косите ти.

В тези капки обличаш ме цялата

като в булчинска рокля.

Зеленокоси треви 

ни правят постеля.

Пурпурен дъжд вали ли, вали .....

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??