* * *
Пушачи и непушачи.
(аз съм от първите) :)))
- Колко пури пушиш на ден? -
попитал свещеника - мъж.
- Ами по 10, кой като мен,
живот се живее веднъж!...
- А колко струва едната от тях?
- Може би 30, така поривисто,
рекъл човекът, говорел през смях
и показал зъбите си чисти...
- Ако спрете да пушите, дявол го взел,
щяхте да имате по 300 на ден,
щяхте да купите този хотел,
да сте доста богат и... блажен!...
- А... Вие не пушите?! - Душата в покой?!...
Оставете... не гледайте в мене,
този хотел и без друго е мой,
къде са обаче ваш'те спестени?!...
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены