7 янв. 2008 г., 11:06

Пусни ме, Дяволе! 

  Поэзия
800 1 8
 

Пусни ме, Дяволе, и нека литна -

отвързан, гол, отнесен, изумял -

над завист, пошлост, гняв да не залитна,

но стискащ здраво своя идеал!

 

Пусни ме и да издрънчат окови,

да тръгна сам със кървави крака -

низвергнат, търсещ, луд - към друми нови

да крача редом с свойта самота.

 

Пусни ме! И ликувайки ще видиш

свободен как се мъча, вместо в плен,

потънал в пот, отчаян и проклинащ -

свободният си първи ден "блажен"!

© Станимир Власакиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??