Като изгаснал пламък
като необитаем приказен замък
душата ми сякаш умря
и остави тялото ми
както иска да ходи по тази земя
Да заспи ако ще
да съществува безсмислено
под синьото небе.
Никога не притежавала сила,
душата ми сега съвсем се е уморила.
Не разбира защо животът трябва да е толкова жесток
защо е този безспирен поток.
Прераждания, дни,
минали и нови
отвори врата,
затвори очи
ето стани,
заспи и пак се събуди.
Ритъм цикличен,
живот себичен.
Тук-таме яж
тук-таме се надъхай,
че имаш кураж.
А егото ми някой може ли да почеше,
че миналия път обидата на съдбата доста болеше?
Раните стават по-големи,
а въртят се все подобни проблеми.
Е, някой са по-гадни,
други са чужди,
отговарят все на нечий нужди.
Какъв е смисълът на това
да си свещ,
а да няма искра.
Повече да не можеш да се възпламениш,
а ако от смъртта не се боиш
това значи,че няма какво
да те задържи на земното кълбо,
да те кара да се въртиш
на това дяволско колело.
Но ето че продължаваме
и така ,
че има логика се заблуждаваме
докато не свърши тази игра.
© Александър Яворов Все права защищены