12 нояб. 2010 г., 14:41

Пустош 

  Поэзия » Другая
624 0 2

Пустош е в душата ми отново,

пустош в опустяла самота,

пустош, завладяла ме изцяло

и прокобила ми зла съдба.

 

Да се скитам и да не успея

да намеря своя бряг

и в море от несретата

да не срещна поглед мил и драг.

 

Да не мога да обичам никой,

да ранявам, силно да боли,

щастие  аз нивга да не мога да намеря,

ни спокойствие, любов, уют и

чакани дълбоки старини.

 

Самотата да е мой приятел първи,

болката с нея редом да върви,

 страхът своето място също да заеме

и отчаянието, напомнящо ми,

че това не ще се промени.

 

А как ще искам да повярвам,

че има някъде спасение за мен,

че всичко лошо ще отмине ненадейно

и ще настъпи нов и светъл ден...

 

Наивно аз на черната съдба ще се опълча,

ще се боря до последно, ще горя,

но съдбата зла ще ме накаже  безпощадно

и като пламъче, изгоряло безвъзвратно,

ще падна тежко в пепелта.

 

И отново пустош ще настане,

и аз ще се превърна във безлична сивота,

която ще се скита в опустели лабиринти

на една изстрадала погребана душа.

© Марина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Не!!!
    Не се обричай сама на пустота!
    Ще дойде времето, когато ще живееш истински, щастливо и ще срещнеш любовта!
  • Пустош е в душата ми отново,
    пустош в опустяла самота,
    пустош, завладяла ме изцяло
    и прокобила ми зла съдба.

    Много силни думи!!!
    Толкова болка...
    Толкова отчаяние...

    .........

Предложения
: ??:??