ПЯСЪК
Сънувам острови,
острови на които
никога не съм била,
знам имената им,
знам малките улички,
имената на хората.
Винаги се озовавам
на шумни и пъстри пазари
и виждам себе си - продавам съдове,
съдове за трошене.
Нищо не мога да продам,
защото съдовете се разпадат в ръцете ми.
И тук обикновено
се будя…
A в оня свят слънцето се е завъртяло -
грънчарско колело
и прави нови чинии
от пясък…
© Радка Миндова Все права защищены
прегръдка за теб, от сърце..