17.06.2014 г., 22:17 ч.

Пясък 

  Поезия » Друга
329 0 3


                                  ПЯСЪК

 

                                 Сънувам острови,

                                 острови на които

                                 никога не съм била,

                                 знам имената им,

                                 знам малките улички,

                                 имената на хората.

                                 Винаги се озовавам

                                 на шумни и пъстри пазари

                                 и виждам себе си - продавам съдове,

                                 съдове за трошене.

                                 Нищо не мога да продам,

                                 защото съдовете се разпадат в ръцете ми.

                                 И тук обикновено

                                 се будя…

                                 A в оня свят слънцето се е завъртяло -

                                 грънчарско колело

                                 и прави нови чинии

                                 от пясък…

 

 

 

 

© Радка Миндова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??