19 июн. 2012 г., 10:55

Пълен напред към невъзможното 

  Поэзия » Другая
796 0 7

Днес вятърът пое отново грешен курс –
навътре в мен, до мислите ми скрити,
обърка графиката на послушния ми пулс
и думата „обичам” ме загриза упорито.

Обичам сутрин да те имам – невъзможен! –
в лагуните на още спящите клепачи,
в съня да те докосвам, без да бъде сложно
и там от близостта ти най-неволно да заплача?

Обичам да те търся във лице на непознат
и от чертите му да те рисувам – все далечен,
и да си мисля, че стрелките спират своя бяг,
и има време да ти шепна думи неизречени?

Напук на разстоянията, дето ни делят, обичам
да си измислям, че очите ти без свян ме пият,
и обстоятелствата някак си са по-различни,
и как от този миг разбирам думата магия?

Не мога с мисълта за теб да съм приятел.
Тя, любовта, и от мечтите ми е по-високо.
Сега разбирам, че без избор е останал вятърът –
и е поел във грешна, но единствена посока.

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Кадир, ако се съобразиш с въпросителните и дори и наум си го прочетеш с интонацията, която те изискват, ще видиш, че смисълът се променя. Поне аз това съм имала предвид, доколко съм успяла е друг въпрос.
  • Красив Обичен стих, началото е най-силната му част.
    А грешката понякога е вярна.
    Поздрави
  • !
  • Много дълбоко.
  • Чудесен стих!
  • След като те видях, ми е обяснимо вече защо насищаш стиха с толкова чувство!Поздрав,Данда!
  • Отново си на висота!!!
    Прегръдка, сладка*!
Предложения
: ??:??