12 февр. 2015 г., 00:15

Пълнолуние в морето... 

  Поэзия » Пейзажная
406 0 1

 

 

Пълнолуние в морето...

 

Разпилени бели лилии

на морето по водата,

затрептяха, посребрили я

с нежността на белотата...

 

Опната, като фантазия

лунната пътека бяла,

девствена като негазени

лилии е разцъфтяла...

 

Светла от вълните музика

нощно-тихо ме полъхва

и мелодия-илюзия

не отзвънва, не заглъхва...

 

... Тръпка някаква, неясна

ме разтърсва в самотата,

но в стихията изящна

нежно галеше тъгата,

 

и във тази нощ разкошна

Вечност пожелах, а нея:

във магията среднощна

с грях красив да изживея!...

 

Коста Качев

Средиземно море, край о. Малта

© Коста Качев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??