Пълнолуние в морето...
Разпилени бели лилии
на морето по водата,
затрептяха, посребрили я
с нежността на белотата...
Опната, като фантазия
лунната пътека бяла,
девствена като негазени
лилии е разцъфтяла...
Светла от вълните музика
нощно-тихо ме полъхва
и мелодия-илюзия
не отзвънва, не заглъхва...
... Тръпка някаква, неясна
ме разтърсва в самотата,
но в стихията изящна
нежно галеше тъгата,
и във тази нощ разкошна
Вечност пожелах, а нея:
във магията среднощна
с грях красив да изживея!...
Коста Качев
Средиземно море, край о. Малта
© Коста Качев All rights reserved.