8 мая 2023 г., 07:24

Първа утринна молитва 

  Поэзия » Любовная
485 2 2

ПЪРВА УТРИННА МОЛИТВА

 

Навярно Бог е глух и ням,
щом пак не чу какво Го молех –
без теб да не замръкна сам
и да ти бъде топла пролет,

 

из парка да те поведа
по най-красивата алея,
и роклята ти в резеда
да вдигне вятърът на кея,

 

свенлива, чиста и добра,
Жена, дошла при мен от Бога,
ще викна три пъти: – Ура! –
за теб – като надрусан с дрога,

 

нали все казват, че съм луд,
и индиректно – странна птица,
но аз си знам – над моя труд –  
че свеждаш всяка нощ душица,

 

че стиховете ми четеш
и в тях долавяш нещо свое,
ееех! – що си нямам кинти кеш? –
аз бих ти купил парк с алое,

 

бих те повел към Хиндукуш,
бих те качил на Чомолунгма –
да дишам твоя крем и руж –
с незнайни мириси на джунгла,

 

да си щастлива – пък дори
да бъде само в два-три стиха,
и да те будя призори –
момче, дошло с милунка тиха,

 

заровил пръсти в твоя кок,
врабче – и аз – щастлив, да литна.
И да си знам, че Господ Бог
ще чуе моята молитва.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • нали все казват, че съм луд,
    и индиректно – странна птица,
    но аз си знам – над моя труд –
    че свеждаш всяка нощ душица

  • Само тя носи смисъл в живота, Валюше, пази си я.

    но аз си знам – над моя труд –
    че свеждаш всяка нощ душица,

    че стиховете ми четеш
    и в тях долавяш нещо свое,
Предложения
: ??:??