ПЪРВА УТРИННА МОЛИТВА
Навярно Бог е глух и ням,
щом пак не чу какво Го молех –
без теб да не замръкна сам
и да ти бъде топла пролет,
из парка да те поведа
по най-красивата алея,
и роклята ти в резеда
да вдигне вятърът на кея,
свенлива, чиста и добра,
Жена, дошла при мен от Бога,
ще викна три пъти: – Ура! –
за теб – като надрусан с дрога,
нали все казват, че съм луд,
и индиректно – странна птица,
но аз си знам – над моя труд –
че свеждаш всяка нощ душица,
че стиховете ми четеш
и в тях долавяш нещо свое,
ееех! – що си нямам кинти кеш? –
аз бих ти купил парк с алое,
бих те повел към Хиндукуш,
бих те качил на Чомолунгма –
да дишам твоя крем и руж –
с незнайни мириси на джунгла,
да си щастлива – пък дори
да бъде само в два-три стиха,
и да те будя призори –
момче, дошло с милунка тиха,
заровил пръсти в твоя кок,
врабче – и аз – щастлив, да литна.
И да си знам, че Господ Бог
ще чуе моята молитва.
© Валери Станков All rights reserved.
и индиректно – странна птица,
но аз си знам – над моя труд –
че свеждаш всяка нощ душица