18 янв. 2015 г., 13:51

Първата ми обич 

  Поэзия » Любовная
322 0 0

Първа обич

За първи път аз заобичах.
И щастието дойде в  мен.
Във нов живот сега надничам
и от това съм вдъхновен.

Не знам каква е  тази сила,
която в шепи ме държи...
Навярно погледът ти, мила,
ме радва или ме тъжи!

Не зная ти с какво успяваш,
не само с сините очи;
ти русата коса развяваш;
гласът ти  все във мен звучи!

Прекланям се пред скромността ти,
пред силата на любовта!
Повтарял съм ти много пъти,
аз нямам друга във света!

За твоята любов копнея!
Мечтая с цял  свят да съм мил!
Сега  аз нов живот живея,
нима до днеска бил съм жив!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??