12 нояб. 2020 г., 08:20

Първична сила 

  Поэзия
187 0 2

Очите му
извиват железа,
преместват канари,
прогарят кратери,
в които мисълта
от огнена река
превръща се
в ленива вада.

Със плещите си
скрива пролетта
в окастрените клони
на дърветата;
един замах
и вятърът в ръкава му
е укротен
А аз съм немощна.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??