Nov 12, 2020, 8:20 AM

Първична сила 

  Poetry
183 0 2

Очите му
извиват железа,
преместват канари,
прогарят кратери,
в които мисълта
от огнена река
превръща се
в ленива вада.

Със плещите си
скрива пролетта
в окастрените клони
на дърветата;
един замах
и вятърът в ръкава му
е укротен
А аз съм немощна.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??