Изпаднал бях в тенденции
да правя простотии,
и не вярвах на сентенции
за мойте щуротии:
Пирувах - всеки Божи ден
и с дни не се прибирах.
Попадах на момета в плен
и с тях интерпретирах.
Така, аз страдах цели три
щастливи петилетки.
Измислях си през ден игри
с разпасани нимфетки.
Но ето че, в един лош ден
в началото на юли,
в красавица с опасен тен
и с малко име, Джули,
до глупост… се увлякох аз:
Направо си се влюбих!
Потеглих с нея към Бургас.
Акълът си загубих:
Обикнах тази свръх жена!
Открих със нея Рая!
Свалих набързо три кила!
Започнах да мечтая:
Поисках с нея спешно брак
с отец и с цветни арки!
На пясъка на Слънчев бряг
с две шаферки чочарки.
А тя пък… с кеф се съгласи
да влезе с мен в кириза.
Подстригах дългите коси.
Дори си купих риза!
Тя беше в рокля от шифон:
Приличаше на фея!
Навлякох ленен панталон
и стъпих бос до нея.
Така подписах първи брак
със моята любимка.
На пясъка на Слънчев бряг
направихме си снимка.
А попът, как ни тури кръст
на плажа на Слънчака,
с ужасни болки в моя кръст
отляво - над далака
помолих Джули, със крака
гърба да ми нагази.
А тя… изчезна през нощта
със някакви гавази!
Прибра се чак на сутринта!
Не ставаше за снимка.
Повърна в близката кашпа
и легна с мен да спинка.
Гърбът ми, спря да ме боли.
Нарамих си багажа.
И цели - седемстотин дни
не се явих на плажа.
След две години се прибрах:
Влюбен бях в Слънчака!
Веднага, с Джули се събрах:
Голям ми бе мерака.
На първата ни брачна нощ
простих й всички грешки.
Прегърнах я… и с доста мощ
и скъсах всички дрешки!
Но мина месец… и веднъж
под плажните чадъри,
аз зърнах Джули, как до мъж
разголваше балдъри!
Напсувах я без капка срам
и скочих във морето!
Поисках да се гмурна сам
на дъното проклето!
И тъкмо - дишах под вода
сред раци и калмари,
Нептун, с тризъбеца в ръка,
в ченето ме удари!
Изплюх - погълнатата сол.
Свестих се над водата.
Преплувах осем метра кроул
и рипнах на жената!
Заплаших я - с уместен ход:
С отбор от адвокати!
И много бързо взех развод
със тези тарикати.
Така, приключих с моя брак:
Първи… и последен!
Жените… станаха ми враг!
Урок получих - вреден!
Юри
Йовев
Май
2022 г.
© Yuri Yovev Все права защищены