8 июн. 2013 г., 18:24

Първобитен 

  Поэзия » Философская
516 0 0

 

             

Първобитен

Престъпваш бавно в мрака.

Няма светлина.

Никой в тъмното не чака.

Изчезнал без следа.

 

Никой няма тука

в този непрогледен мрак,

но хич да не ти пука,

че останал си без крак.

 

Влачи се с мъка бавно по корем.

Следа оставяш в мрака.

След векове по нея ще четем

за пътя на дивака.

 

С нокти впивай се в земята,

с лакти си проправяй път

и от мрака влез в гората,

построй си първобитен кът.

 

Археолози днес да те открият

и в музей да те покажат.

Костите в зебло ще ти увият

преди в земя да се разложат.

 

С лампи тъмнината ще прогонят,

легло от махагон ще ти сковат,

но сълза едва ли ще проронят,

едва ли болката ще разберат!

 

      

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??