Първокласник
В този ден, за всички важен,
батко сресан, чист, изряден,
със костюм и с вратовръзка
сам обувки ще излъска.
Днес нали е първокласник,
станал е голям, пораснал,
може сам да се оправи,
знае, с всичко ще се справи.
Бръкна с четката в боята,
капна малко на чорапа.
Търка, бърше и размазва,
бърза - мама ще наказва.
Пипна с черната ръчица
руса, къдрава косица,
нос изцапа, за капак -
украси лице с мустак.
Пода също го нашари -
дето мина, стъпки прави,
не пожали и стената,
черен стана котарака.
Спря се мама на вратата,
хвана си с ръце главата.
Де да мине да го хване?
Откъде да я захване?
© Ани Виделова Все права защищены
По истински случай е, но не беше костюм, а нова бяла рокля. Естествено беше за боклука след това – роклята, че и шкафът за обувки.
Искам да благодаря персонално, но по-късно ще се включа. Много имам да наваксвам. Бъдете здрави!