15.09.2010 г., 9:44 ч.

Първокласник 

  Поезия » Хумористична
927 0 4

 

 

 

Първокласник

 

В този ден, за всички важен,

батко сресан, чист, изряден,

със костюм и с вратовръзка

сам обувки ще излъска. 

 

Днес нали е първокласник,

станал е голям, пораснал,

може сам да се оправи,

знае, с всичко ще се справи.

 

Бръкна с четката в боята,

капна малко на чорапа.

Търка, бърше и размазва,

бърза - мама ще наказва.

 

Пипна с черната ръчица

руса, къдрава косица,

нос изцапа, за капак -

украси лице с мустак.

 

Пода също го нашари -

дето мина, стъпки прави,

не пожали и стената,

черен стана котарака.

 

Спря се мама на вратата,

хвана си с ръце главата.

Де да мине да го хване?

Откъде да я захване?

 

 

 

© Ани Виделова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря за прочита и честито Начало на учебната година!
    По истински случай е, но не беше костюм, а нова бяла рокля. Естествено беше за боклука след това – роклята, че и шкафът за обувки.
    Искам да благодаря персонално, но по-късно ще се включа. Много имам да наваксвам. Бъдете здрави!
  • Поздрав и усмивки!
  • !!!
Предложения
: ??:??