Първолак
Моят син ще бъде в първи клас,
наближава първият учебен час.
Свършват лудории, летните игри,
тръгва на училище с приятели добри.
На училище, вече ще е ученик,
а за родителите това е миг велик!
Заедно всички на първият учебен ден,
ще изпратим момчето ни в този ден необикновен.
С раница, тетрадки и учебни помагала,
ученик ще бъде вече, ще се учи отсега.
Калоян е името му, името на цар,
някогашен български владетел, господар.
Да се учи и да знае нашата велика история,
да се гордее с нашето минало славно.
Да порасне голям, да стане Човек.
Това е мечтата ни, и на майка и на баща,
Който го гледаме с умиление сега.
© Валентин Миленов Все права защищены