18.09.2016 г., 15:27 ч.

Първолак 

  Поезия » Друга
294 0 1

                                                 Първолак

 

Моят син ще бъде в  първи клас, 

наближава първият учебен час. 

Свършват лудории, летните игри, 

тръгва на училище с приятели добри. 

На училище, вече ще е ученик, 

а за родителите това е миг велик! 

Заедно всички на първият учебен ден, 

ще изпратим момчето ни в този ден необикновен. 

С раница, тетрадки и учебни помагала, 

ученик ще бъде вече, ще се учи отсега. 

Калоян е името му, името на цар, 

някогашен български владетел, господар. 

Да се учи и да знае нашата велика история, 

да се гордее с нашето минало славно. 

Да порасне голям, да стане Човек. 

Това е мечтата ни, и на майка и на баща, 

Който го гледаме с умиление сега. 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??