Стари чувства. Пъстър карнавал.
Приказки от ракла на тавана.
Някога щастливо съм мечтал
своята любов неразпиляна.
Дим и огън. Цвилещи коне.
Мечки, гъдулари и катуни.
Маминото празно портмоне.
На гъдулка трепналите струни.
Чудна билка в шарено котле.
Къкрене от песен неизпята.
Сладък дъх от захарно петле.
Люлка - като полет над земята.
Стари чувства. Пъстър карнавал.
Минала момчешка одисея.
Може би мечтите надживял -
някак си престанах да копнея.
Ясен Ведрин
(Отвара от въздишки)
© Ясен Ведрин Все права защищены