25.10.2019 г., 17:25 ч.

Пъстър карнавал 

  Поезия » Гражданска
734 6 4

Стари чувства. Пъстър карнавал.
Приказки от ракла на тавана.
Някога щастливо съм мечтал
своята любов неразпиляна.

 

Дим и огън. Цвилещи коне.
Мечки, гъдулари и катуни.
Маминото празно портмоне.
На гъдулка трепналите струни.

 

Чудна билка в шарено котле.
Къкрене от песен неизпята.
Сладък дъх от захарно петле.
Люлка - като полет над земята.

 

Стари чувства. Пъстър карнавал.
Минала момчешка одисея.
Може би мечтите надживял -
някак си престанах да копнея.


Ясен Ведрин
(Отвара от въздишки)

© Ясен Ведрин Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Мариана! Носталгията е близка родственица с поезията!
  • Благодаря ви - Стойчо и Красимира! До първи клас живях на село с баща ми и точно такива бяха преживелиците ми от онова безвъзвратно отлетяло време!
  • С дъх на билки!
  • "Чудна билка в шарено котле... !"
Предложения
: ??:??