Разделял ли си някога залък?
Давал ли си и последната троха?
Усещал ли си се безнадеждно малък
когато си подавал на някого ръка?
Аз разделях и дарявах смело
и от никого не чаках "Браво!".
Даденото два пъти ми беше взето.
Изправях се и започвах отначало.
Приятелствата се оказваха фалшиви.
Всеки смята в собствения си тефтер!
Монети дрънкат в джобове пробити,
истината придобива грозен силует!
Но светът за всички е създаден
Всеки сам намира своя кът.
Но веднъж със сърце проправен
не ще изгубиш своя път!
© Ваня Йорданова Все права защищены