10 апр. 2014 г., 10:52

Път към Бога 

  Поэзия
423 0 0

ПЪТ  КЪМ  БОГА

 

Кой ще иска да живее във заблуда,

в свят, с толкова скалъпени лъжи?

Навсякъде - във  въздуха  се  носят

измислици  и  стъпкани  мечти.

 

Дали в този зъл свят и... суров

ще има някой пак да ни обича?

Дали  през  времето  -  Живот

духът на Бога... пазим и обичаме?

 

Кой във мрежите сърцето е оплел

и в тъмното обърква те в сплетни?

На сърцето си  любов дари! - да не тъжи.

На Бог  дай в прав път да те води!

 

Страдание! Не  ще  го  има  вече!

И там, на онзи бряг, в покоя вечен

любовта  ни  млада  и  с  криле

с  песента  на  вятър  ще  се  носи.

© Крисимира Найденова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??