26 авг. 2009 г., 21:35

Път към сърцето 

  Поэзия » Другая
539 0 3

Отива си август. След него и теб ли те няма?

Страхът от самотност да беше сезонна печал!

Обсебва ме есен, косите ù - шушнеща слама,

пропъди тя лятото - скитник, тъга не познал.

 

Приличам на щъркел, от своето ято забравен,

отпуснал в гнездото излишните вече крила.

Слепея от взиране в своята същност неравна,

изкачвам болезнено стръмни потайни била.

 

А времето - кротък убиец - и мен ще пречупи:

разяжда скалата на гордия някога дух.

Горите ми, смъртно посечени - с гниещи трупи.

Какво от това, че аз стона на птиците чух?

 

Да бъдеш отново след всичко, от тебе отнето...

Внезапно трънлив е незримият път към сърцето.

© Аноним Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??