25 янв. 2015 г., 14:12  

Проклятие 

  Поэзия
394 0 0

 

 

Сред примигващи мъчно фенери
си пробивах пътека към мен.
Пеперуда във розов рефрен
потрепери.

 

И пред моята старческа младост
си помислих скандално нерад: 
"Как във вашия гузен парад
да съм радост?"

 

Във фасулковски жлъч и обиди
не летят шепнешком пеперуди.
И увяхват малцината луди
сред гниди.

 

Аз не мога да бъда човече,
характерно за нашия век.
И разбирам, че всеки човек
е обречен. 

 

От сълзите на моята мисъл
и от опита зъл и правдив,
съм наясно, че никой щастлив
не е писал.

  

 

 

Мишкин

© Атанас Янев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??