25 окт. 2013 г., 17:14

Пътуване към себе си 

  Поэзия » Другая
527 0 2

Пътуване към себе си

 

Пътувам аз към приказен Китай

и първата ми спирка е Шанхай:

с изглед към необятното море

и към безлунното тъмно небе.

Къде ли е луната? Още спи!?

- Побързай! Пътеката ми покажи!

Да намеря вярната посока

дойдох чак накрай Востока!

Коя е вярната посока, кой ли знае?

Навярно пътя към дома е!

На Север към Пекин поемам,

забележителностите му да разгледам.

Какво ли няма там -

оставаш ням

пред красотата му безумна,

пред архитектурата му чудна!

Яндзъ ме отклони за кратко,

пътуването беше сладко:

плавах с ладия златиста,

под дърветата цветисти.

Сънищата ми се сбъднаха

и в реалност се превърнаха!

Продължавам да пътувам

из прекрасните страни

и започвам да тъгувам за

родните ни планини...

 

Дали намерих себе си,

                                            дали?

© Милена Йорданова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??