19 дек. 2015 г., 19:47

Пътят 

  Поэзия » Другая
180 0 3

В началото пътят е раждане

и всеки си гони растежа.

Отвсякъде с хора обграждане

за да си завършиш градежа.

 

Пораснеш ли в дългото чакане,

очаква те крива лъжица.

И чака те срамното клякане

за леща във плитка паница.

 

А дните ти стават шамарени.

Животът  пък става кошмарен.

Минутите с гръм са ударени,

дъхът ти е с мирис кръчмарен.

 

И свикнал накрая в минутата

да тръпнеш за хляба напукан,

разкъсвай на ленти валутата

и псувай живота нафукан.

 

И волю- невелю пътуваш ти

към края на пътя обречен.

И без да разбираш сънуваш ти,

че в края за смърт си наречен.

 

Разбираш, когато ти сложат пръстта,

че в края на пътя живее смъртта.

 

© Никола Апостолов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Мммм..., много силно репликирано - ирония на съдбата..., романтична комедия...!!!
    "А дните ти стават шамарени.
    Животът пък става кошмарен.
    Минутите с гръм са ударени,
    дъхът ти е с мирис кръчмарен."
  • Благодаря, Водичке!
    Желая ти хубави предколедни дни!!Поздрави!
  • Това е човешкият живот, Ники - добре си го описал.
    Мъдрост и примирение виждам тук...
Предложения
: ??:??