9 сент. 2012 г., 12:45

Работна сестра 

  Поэзия » Для детей
860 0 11

Коя е тя?

 

Шарената рокля си облече.

Брат обичен ще изпраща вече.

Гали нежно златните косици,

ситно рони бисерни сълзици,

че ú стана тъжно на сестрата.

Няма да си види скоро брата.

Ще се срещнат пак чак след година.

Той на юг се стяга да замине,

тя пък – да обира плодовете,

по гори и по поля да шета...

Работа сестрата много има,

докато дочака Баба Зима.

                                (е............)

 

из "От зима до ......

с усмивка и песен"

© Борко Бърборко Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??